Historia GRG20 –
opowieść o pasji i tradycji
W wiosce Grabinek, położonej na Mazurach Zachodnich, między dopływami rzeki Grabiczek, stoi nasze gospodarstwo rybne – GRG20. Historia naszej hodowli jesiotra to nie tylko biznes, ale również dziedzictwo, pasja i miłość do dobrego jedzenia.
GRG20 to miejsce, w którym sama tradycja hodowania ryb jest mocno zakorzeniona, a wiedza na temat jesiotrów stale pogłębiana, co przekłada się na wysoką jakość oferowanych przez nas produktów.
Zakładając naszą firmę, kierowaliśmy się wartościami, które sami pielęgnujemy na co dzień. Jesteśmy bezkompromisowi w polityce naszej hodowli, zarówno jeśli chodzi o produkty, jak i usługi, które Wam oferujemy. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta: Kochamy jeść. Ale kochamy jeść to, co dobre i sprawdzone. W pierwszej kolejności postawiliśmy na jakość, by na Waszych talerzach znalazł się produkt tak dobry, że nie powstydzą się nim szefowie kuchni z najlepszych restauracji.
Jesiotry nie bez powodu uznawane są za “ryby królewskie”. Mięso, które trafia na Wasze talerze, jest unikalne. Delikatne, chude, pełne smaku, a jednocześnie pozbawione rybiego zapachu, co dodatkowo podbija jego walory smakowe. Z kolei jaja jesiotra, czyli czarny kawior, od wieków uważany za luksusowy przysmak, zabierze Was w kulinarną podróż, pełną wykwintnych, niezapomnianych doznań smakowych.


Nasze stawy
i naturalne bogactwa
Nieprzypadkowo nasze gospodarstwo nosi nazwę GRG20. To miejsce, gdzie naturalne źródła wody z mazurskich rzek, starannie przez nas oczyszczane i kontrolowane, służą hodowanym w stawach jesiotrom. Na co dzień wdrażamy zasady racjonalnej gospodarki rybackiej, a technologia hodowlana, którą stosujemy, cechuje się znikomą szkodliwością dla środowiska, a w przypadku części procesów ma wręcz pozytywny wpływ na środowisko.
Co nas wyróżnia?
GRG20 to hodowla ryb, gdzie jesiotry są hodowane w ekologiczny sposób, bez antybiotyków, w warunkach jak najbliższych naturalnym. Każdy detal – od sposobu karmienia ryb, po technologie hodowlane – jest starannie przemyślany i zaplanowany.
Nasza hodowla przeszła gruntowną modernizację, łącząc nowoczesne technologie z tradycyjnymi metodami. Jesteśmy dumni, że nasza działalność ma pozytywny wpływ na środowisko i dąży do równowagi z naturą, co jest efektem wieloletniej pracy, wiedzy i troski, które wnosimy do gospodarstwa. Dowodem na to jest również nasz czynny udział w Organizacji Producentów Ryb Jesiotrowatych, co umożliwia nam stałe poszerzanie kompetencji i umiejętności.

W GRG20 każdy jesiotr to historia, którą chcemy Wam opowiedzieć. Zapraszamy do świata, gdzie tradycja spotyka nowoczesność, a pasja do hodowli ryb tworzy niezapomniane smaki.
Oferta
Oferta
Blog
Blog

Potrawy z jesiotra na wigilię? Polecamy!
Jesiotr był niegdyś bardzo popularny w polskiej kuchni i po okresie zapomnienia obecnie powraca na stoły jako wykwintna i smaczna ryba. A czy jest lepsza okazja o wykorzystania jego walorów smakowych niż kolacja wigilijna? Jesiotr doskonale nadaje się do przygotowania potraw wigilijnych i może być ciekawą alternatywą dla tradycyjnego karpia.

Jesiotr – królewska ryba na talerzu
Jesiotr to ryba, która od wieków była uważana za symbol luksusu i wykwintnej kuchni. Nie tylko ze względu na kawior, ale także dzięki swojemu mięsu, jesiotr zyskał miano „królewskiej ryby”.